Sugestie de vacanta: 3 destinatii spectaculoase din Elvetia

A inceput sa fie din ce in ce mai greu sa alegi o destinatie de vacanta cu atatea locuri superbe de vazut si stiind ca de fiecare data alegi in detrimentul altor orase, plaje, munti. Mai ales ca acum multe locuri sunt mai accesibile si poti ajunge unde nici nu ai visat. Suferim cu totii un pic de fear of missing out (FOMO), determinandu-ne in majoritatea timpului sa alegem cele mai populare destinatii si mai ales cele “promovate” de prieteni si cunostinte in social media. Asa ajung unele locuri sufocate de turisti, cu localnici nemultumiti si natura distrusa. Poate ca ar trebui sa fim mai constienti de acest lucru si sa ne orientam si spre zone limitrofe celor cu un numar foarte mare de turisti, macar intr-o vacanta din trei.

Asadar, azi vreau sa va prezint 3 locuri deosebite din Elvetia pentru o vacanta altfel. Da, Elvetia este mai scumpa decat alte tari Europene, dar peisajele alpine si pajistile perfecte compenseaza pe deplin. Acestea sunt la distanta mica una de alta, astfel incat se pot face excursii de o zi sau daca preferati sa va cazati in fiecare sat, nu veti pierde mult timp.

1. Lauterbrunnen

Acest sat din inima muntilor Alpi ofera optiuni atat pentru cei dornici de relaxare cat si celor avizi dupa aventura. Cu un total de 72 de cascade, numeroase trasee de hiking, posibilitatea de a face skydiving, zbor cu parapanta, rafting, ski, etc. Lauterbrunnen nu este un simplu sat de munte. Daca nu-ti place adrenalina, o simpla plimbare prin valea dintre stanci ofera panorame care-ti taie respiratia.

Photo by Tim Trad on Unsplash

2. Grindelwald

Locatie unde s-au filmat Star Wars si scene cu James Bond, Grindelwald este alt sat alpin idilic la doar 17 km de Lauterbrunnen.

Cateva atractii menite sa puna in evidenta frumusetea naturala a locului sunt:

  • viewpoint Schwarzhorn (2928m) – se poate ajunge cu telegondola pana la 2165m
  • Jungfraujoch – de aici poti lua trenul pentru a ajunge la statia de tren de la cea mai mare altitudine din Europa (3454m) sau “Acoperisul Europei”
  • Telegondola Grindelwald – Männlichen –  a 3-a cea mai lunga calatorie cu telegondola din lume (30 minute)
  • Pfingstegg – tobogan de 736m cu diferenta de altitudine de 58m si cu viteza pana la 40km/h intr-un cadru de poveste
Photo by AC Almelor on Unsplash

3. Interlaken

Aflat in centrul Alpilor Bernezi si inconjurat de lacuri, Interlaken este un oras si nu sat, avand aprox. 14 mii locuitori. Privilegiata atat prin pozitia dintre 2 lacuri cat si prin vederile spre trio-ul muntos Jungfrau-Eiger-Mönch, se considera una din regiunile cele mai cautate de amatorii de adrenalina din Europa. Si acesta este punct de plecare pentru numeroase trasee montane cu privelisti solemne. Daca ajungi prin zona, sa nu ratezi o plimbare cu trenul cu locomotiva cu abur pe calea ferata Brienz Rothorn.

Source: Wikipedia

Cum se poate ajunge in cele trei locatii

  • Bucuresti – Zurich cu Austrian Airlines
  • Bucuresti – Basel cu Wizzair, Lufthansa, Austrian Airlines
  • Cluj-Napoca – Basel cu Wizzair

Preturile zborurilor sunt destul de piperate, de aceea recomand sa cautati din timp. Cluj-Napoca-Basel si Bucuresti-Basel de obicei sunt mai accesibile, deci luati in calcul aceasta varianta, chiar daca Basel e un pic mai departe de Interlaken decat Zurich (cam 20 minute diferenta cu masina).

Din Zurich sau Basel, se poate inchiria o masina pentru a ajunge in cele 3 destinatii sau se poate ajunge cu trenul. Preturile biletelor de tren incepe de la 22 euro din Zurich (aeroport) pana in Interlaken doar dus si de la 4 euro din Interlaken in Lauterbrunnen, deci costurile cu transportul nu ar fi asa mari odata ajunsi in Elvetia. Pe site-ul https://www.sbb.ch/en/home.html puteti gasi mai multe informatii.

Cazare

  1. Interlaken – New West Station 7 (Booking) – 172 euro/3 nopti/2 persoane in Martie 2019
  2. Lauterbrunnen – Sonnige Parterrewohnung (apartament pe AirBnb – aici veti gasi mai multe optiuni la preturi acceptabile) – 162 euro/2 nopti/2 persoane in Martie 2019
  3. Grindelwald – Hotel Tschuggen (Booking) – 157 euro/2 nopti/2 persoane in Martie 2019

 

Spor la toate, mai ales la vacante!:)

Software Tester de profesie, calatoare de pasiune, iubitoare de nou si necunoscut.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *